WEL

Welkom bij Waalre Energie Lokaal

SlimWonen

Slim wonen met energie en comfort? Dat kan nu !index
www.slimwonenplus.nl

Op 3 september 2015 hebben de wethouders Peet van der Loo (Best), Paul van Liempd (Waalre) en Miranda Verdouw (Geldrop-Mierlo) om 16.15 uur in de bibliotheek van Mierlo het project SlimWonen+, dat wordt uitgevoerd door drie energiecoöperaties, gelanceerd. Vanaf dat moment staat de website www.slimwonenplus.nl open voor inwoners van Best, Eindhoven, Geldrop, Mierlo, Helmond, Nuenen, Veldhoven en Waalre, die hun woning energiezuiniger en aangenamer willen maken.

WEL-Projectdetails
WEL verantwoordelijke: Antonio Vaccaro  – contact
Ondersteuning van Slimwonen+:  Ralf Klop
Vrijwilliger: Vacature
Vrijwilliger: Vacature
Vrijwilliger: Vacature

Informatie op maat
Bewoners krijgen via de website van SlimWonen+ gratis informatie op maat over energiebesparing, isolatie en zonnepanelen. Met een energiecheck zien huiseigenaren binnen 1 minuut of ze meer energie verbruiken dan hun buren. Daarnaast staan er op de site handige bespaartips en krijgen bezoekers betrouwbare en praktische informatie. Eerlijke verhalen van woningeigenaren laten zien hoe zij hun huis energiezuiniger hebben gemaakt en wat dat oplevert. De site heeft tevens een leveranciersplatform, waarmee een professionele, betrouwbare leverancier in de buurt zo is gevonden. Via facebook houdt SlimWonen+ volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws.

Persoonlijke aanpak
SlimWonen+ wordt gedragen door de lokale energiecoöperaties zoals ook Waalre Energie Lokaal, die streven naar een energie neutrale, gebouwde omgeving. De betrokken gemeentes helpen deze lokale vrijwilligersorganisaties om het project SlimWonen+ tot een succes te maken. Dit project is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. Andere energiecoöperaties en gemeenten in de regio Zuidoost Brabant kunnen zich aansluiten. De energiecoöperaties helpen de eigen inwoners om op een praktische manier energie te besparen of op te wekken. Daarvoor geven zij informatie via hun eigen websites en via nieuwsbrieven en houden hun vrijwilligers regelmatig bijeenkomsten. Ook kunnen inwoners bij energieloketten – aanvullend op de informatie van SlimWonen+ persoonlijk advies krijgen. Zo vindt elke woningbezitter snel de juiste weg om ‘slimmer’ in zijn huis te kunnen wonen.

Groen moet je doen
SlimWonen+ richt zich vooral op bestaande woningen, omdat daar veel energie te besparen is, dat tegelijk het wooncomfort verhoogt. Daardoor wonen mensen prettiger, besparen ze flink op hun energiekosten en dragen ze bij aan een beter milieu.

www.slimwonenplus.nl

>>>Terug

 

© 2021 WEL

Thema door Anders Norén