WEL

Welkom bij Waalre Energie Lokaal

WEL Buurkracht

Iedereen kan energie besparen. Maar het komt er vaak niet van. Te druk. Te veel gedoe. Geen idee wat je investering oplevert. Buurkracht helpt jou en je buren grip te krijgen op je energieverbruik en ondersteunt buurten bij besparingsmaatregelen.

ZO WERKT HET
Buurkracht begint met een enthousiaste buurtbewoner die samen met WEL gaat kijken hoe we het initiatief van de grond kunnen krijgen. Veel huizen in zo’n buurt zijn namelijk gelijk en kan een besparingstip / maatregel overal toegepast worden. Dus we halen de hele buurt erbij. Want samen besparen is goedkoper, makkelijker én leuker. Iedereen bepaalt zelf waar hij aan meedoet.

WEL-Projectdetails
WEL verantwoordelijke: Pieter van Deursen  – contact
Ondersteuning van Buurkracht: Mike Kivits
Vrijwilliger: Frits Steenberghe
Vrijwilliger: Hans Witvoet
Vrijwilliger: Freek Smit
In de postcode 5583 te Waalre is de eerste Buurkracht al van start gegaan.  WEL is nog op zoek naar een initiatiefnemer in 5582 en een initiatiefnemer in 5581. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op !

——————————————-

BUURKRACHT IN VIJF STAPPEN
Samen met de hele buurt besparen, dat klinkt goed. Maar dan? Hoe gaat het in z’n werk? En wanneer en hoe kom je als buurtbewoner in actie? Hieronder lees je hoe Buurkracht ongeveer werkt. Ongeveer, want het gaat in elke buurt een beetje anders.

STAP 1 – Buurtbewoners vinden Buurkracht
Buurtbewoners met besparingsideeën zijn van harte welkom bij Buurkracht en WEL. En wij trekken er ook zelf op uit om ze te vinden.

STAP 2 – Op verkenning
Samen verkennen en analyseren we de buurt: wat staan hier voor huizen, waar valt op te besparen? Is dakisolatie een idee? Zonnepanelen? Samen maken we een plan. En dan halen we de hele buurt erbij.
Om energielekkages van woningen op een overzichtelijke wijze in kaart te brengen, kunnen we gratis infraroodscans oftewel warmtebeelden voor de buurt laten maken. Deze beelden laten zien hoe het met de gevelisolatie van de woningen is gesteld.

STAP 3 – Jouw buurt wordt een Buurkrachtbuurt
Je buurt komt op stoom met de buurtbijeenkomst. Buurkracht en WEL helpen en adviseren bij het organiseren. Op de bijeenkomst krijgt de buurt informatie over de beste besparingskansen in de wijk. En na afloop kan iedereen aangeven waar de persoonlijke interesse naar uitgaat.

STAP 4 – Samen kiezen en aan de slag
Wordt het zonnepanelen via WEL, spouwmuurisolatie of iets anders? En met welke leverancier? SlimWonen+ het initiatief van WEL helpt bij het aanvragen en vergelijken van offertes. Waarna de buurt beslist wat er gebeurt. Vervolgens gaat de geselecteerde aannemer aan de slag. Dankzij SlimWonen+ weet je als buurtbewoner precies wat je mag verwachten en waar je op kunt letten om te beoordelen of de klus goed is uitgevoerd. En omdat de buurt een buurt is, krijg je een betere prijs dan in je eentje.

STAP 5 – Besparen met de buurt
Wordt jouw buurt een Buurkrachtbuurt, dan krijg je de (gratis) slimme meter.
Je eigen Buurkracht-pagina geeft je vervolgens heel precies inzicht in je eigen energieverbruik. En, ook leuk, hoeveel je verbruikt ten opzichte van je buurt.

OOK MEEDOEN?
Wil je voordeliger en gemakkelijker, meer energie en geld besparen? Doe het samen met je buurt. Vul je op de Buurkrachtsite je postcode in, dan zie je meteen of Buurkracht in jouw regio mogelijk is en of er al een bespaaractie loopt in jouw eigen buurt. Loopt er nog geen neem dan contact op met Pieter van Deursen.

Bijvoorbeeld: Ekenrooi te Aalst

>>Terug

© 2022 WEL

Thema door Anders Norén