WEL

Welkom bij Waalre Energie Lokaal

Isolatie

Isoleren via WEL !index

Kijk op SlimWonen+ wat er voor u mogelijk is !

 

Isoleren kan op vele manieren

Door verschillende invloeden, denk bijvoorbeeld aan weersinvloeden, kan vocht de constructie van uw huis binnendringen. Isolatie voorkomt de vorming van vocht en schimmel in uw huis. Daarnaast zorgt het ervoor dat de warmte binnen blijft, waardoor het comfortabeler wordt in uw huis. Let bij het kiezen van isolatie op het bouwjaar van uw woning. Het kan namelijk verschillen welke vormen van isolatie meer geschikt en noodzakelijk zijn. Er zijn vele manieren om te isoleren:

* Dakisolatie
* Vloerisolatie
* Gevelisolatie
* Kruipruimte isolatie
* Isolatieglas

Wat levert isolatie u op?
Isolatie leidt tot minder CO2-uitstoot, het is dus energiebesparend en helpt u besparen op uw stookkosten. Isolatie van uw huis zorgt voor een warmer en comfortabeler huis, zonder isolatie kan er namelijk wel tot 30% van de warmte via het dak, 20% via de muren en 10% via de vloeren verdwijnen. Ook worden vocht en schimmel op deze manier tegengegaan, wat goed is voor uw gezondheid. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerd huis ervoor dat het huis minder gehorig is. Tot slot is goede isolatie gunstig wanneer u uw huis wilt verkopen, omdat de verkoopwaarde van uw woning aanzienlijk verhoogd kan worden.

Isolatie aanbrengen
Isolatie is op meerdere manieren aan te brengen, afhankelijk van om welke isolatiemethode het gaat. Het aanbrengen is maatwerk en dient erg zorgvuldig te gebeuren. de keuze voor een bepaald soort isolatiemateriaal is in vele gevallen afhankelijk van de materialen waaruit de constructie van uw huis bestaat.

1 van de bestuursleden aan het woord:
Martijn de Schepper heeft een behaaglijker bestaan dankzij isolatie !  Klik hier voor zijn verhaal.

>>>Terug

 

© 2021 WEL

Thema door Anders Norén