WEL

Welkom bij Waalre Energie Lokaal

Pelletkachel

Bespaar op uw stookkosten middels een pelletkachel !

Wat is een pelletkachel?
Pelletkachels zijn het nieuwste wapen in de strijd tegen de hoge energiekosten. Een prachtig vorm gegeven kachel, een sieraad in uw huiskamer, gestookt op pellets. Hiermee bent u in staat om de energiekosten meer dan te halveren (de CV kan lager gezet worden) en heeft u de ouderwetse gezelligheid van een flakkerend vuur in uw kamer.

Gaan we hiermee terug in de tijd? Ja en nee: door de moderne techniek halen deze kachels een rendement van minimaal 85%, zijn programmeerbaar (tijdschakeling en temperatuur) en gaan zuinig om met brandstof. Aan de andere kant is de kachel een ouderwets gezellige warmtebron, een centrale plaats, inderdaad, net als vroeger.

Hoe werkt een pelletkachel?
Een pelletkachel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets, de kleine geperste korrels waarvan 1,8 kilo gelijk is aan 1 m³ aardgas.
In de pelletkachel bevindt zich een voorraadvat, waaruit de pellets door middel van een vijzeltje deze de brander invoeren. Een ventilator zorgt voor de verbranding van de pellets. Een andere ventilator zorgt voor verspreiding van warme lucht in de kamer.

Het hart van de pelletkachel is een microchip: deze zorgt voor een optimale verbranding, Alles wordt gereguleerd en gecontroleerd. Snelheid van de vijzel, verbranding,
ventilator, wanneer de pelletkachel automatisch aanspringt en zichzelf uitzet. Vanzelfsprekend is de pelletkachel voorzien van een automatische ontsteking .

Bovenin de pelletkachel is een brandstofvat geplaatst, die door het klepje te openen gevuld kan worden. Hoe lang u met een vol brandstofreservoir stookt van een pelletkachel? Dat is afhankelijk van het type pelletkachel, het stookpatroon etc. In de praktijk 1,5 dag tot maximaal 1 week

 

Tot voor kort waren “brandstof-pellets” alleen gekend bij onze zuider- en Oosterburen. co2-neutaal
Sedert enkele jaren is de minuscule “pellet” een gigantische opmars bezig in onze contreien en aangevuurd door de hoge gas- en olieprijzen ziet het er inderdaad naar uit dat de pellets definitief hun plaats innemen onder de brandstofalternatieven voor de dure gas en olie kosten. Pellet-brandstof heeft een aantal troeven waar we niet om heen kunnen. Vooral het feit dat we hier met de meest milieuvriendelijke brandstof te maken hebben, effent de weg voor een steile opmars van de pelletkachels en pelletketels.

    1. 100% ECOLOGISCH : De pellets van de groenekachel zijn vervaardigd uit zuiver afvalhout afkomstig uit de houtindustrie. Dit is een brandstof die milieuvriendelijk en vrij goedkoop is.
    2. Tot 50 à 60% goedkoper dan gas.
    3. Bestaande schoorsteen is niet nodig.
    4. Tot 30 uur autonomie : door automatische aanvoer van houtpellets.
    5. Eenvoudig gebruik: één knop voor het aan- en uitdoen, 2 knoppen om de temperatuur van de kamer of verwarmingskracht te kiezen.


Ook interesse in besparen met een pelletkachel?

WEL heeft een geschikte leverancier gevonden. Bij interesse neem met ons contact op !

Een leverancier met een groot assortiment aan pelletkachels zodat u een ruime keus heeft.

Een leverancier met een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Penningmeester Pieter van Deursen heeft er ook al 1 en lees hier zijn verhaal –>  KLIK

>>>Terug

© 2021 WEL

Thema door Anders Norén