WEL

Welkom bij Waalre Energie Lokaal

Warmtepomp

Gasrekening omlaag met een warmtepomp

Iedereen heeft thuis al een warmtepomp, deze zit namelijk in de koelkast. De lucht binnenin de koelkast wordt afgekoeld en de warmte wordt naar de achterkant getransporteerd, waar de lucht juist warmer wordt. Je kunt ook warmte uit water, de lucht of uit de bodem halen en deze transporteren naar een andere plaats, bijvoorbeeld naar je huis in de winter.

In veel bestaande woningen zit een centrale afzuiging, die de lucht uit de WC, badkamer en keuken afzuigt naar buiten. Dat is wel zonde van alle warmte die mee naar buiten gaat, zeker in de winter! De lucht-water warmtepomp koelt deze warme lucht af en verwarmt daarmee een vat met water (de boiler). Dit water kan vervolgens gebruikt worden om te douchen, af te wassen of het water van de CV installatie op te warmen. Daarmee gaat het gasverbruik omlaag en wordt de warmtepomp terugverdiend.

Een lucht-water warmtepomp installatie kost tussen de €3000,- en € 5.000,- Euro en is daarmee goedkoper dan een zonnecollector installatie. Het vereist ook geen ruimte op het dak en kan dus ook een mooie duurzame aanvulling zijn voor mensen die al zonnepanelen hebben. Binnen WEL onderzoeken we de mogelijkheden en kosten van de lucht-water warmtepompen. De terugverdientijd van deze oplossing lijkt in ieder geval minder dan 10 jaar tezijn. Daarmee is het een mooie duurzame optie voor iedereen of een aanvulling voor mensen met zonnepanelen.

Kijk op SlimWonen+ wat er voor u mogelijk is !

>>>Terug

© 2021 WEL

Thema door Anders Norén